Om. Mai întâi de toate, Mihaela se străduiește să își mențină cât mai bine statutul de om, și asta printr-o asumare a propriei deveniri. Deși unii demografi i-ar spune că este un exponent reprezentativ al generației X, consideră că face parte din „cohorta” mileniștilor, generația, încă cool, despre ai cărei membri se spune, printre multe altele, că au o misiune de viață prin care vor să facă diferența. A lucrat pentru o scurtă perioadă în turism, apoi s-a implicat în implementarea unor programe de cercetare în zona academică (sociologie și asistență socială). A făcut parte din echipele de management și implementare a unor programe de dezvoltare a resurselor umane și a economiei sociale, fiind, timp de aproape un an, chiar și președinte al unei organizații cooperatiste. Apoi, a înțeles că viața e pe zile și a ales aventura autenticității, înființând alături de Bogdan și Crina propria organizație – D’Imago, pentru a putea avea libertatea de a evolua și de a-și stabili prioritățile. Crede cu tărie în misiunea-potențial a fiecărui om, în scopurile superioare ale vieții, în munca bine făcută, cu rost, prezență și stăruință, în gestul salvator al regăsirii de sine în energia ultimului atom din toți și din toate.

Formal, are o diplomă de licență în limba și literatura franceză / engleză, cu o specializare în analiză lingvistică și pragmatică discursivă, obținută în urma unei burse desfășurate în cadrul Universității din Nantes, Franța. În plus, a urmat și cursurile unui masterat de Comunicare și Relații Publice, la UBB, Cluj.

Cărți traduse: John Mackey & Raj Sisodia, Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor, (tradusă în colaborare cu Bogdan), în curs de apariție; Muhammad Yunus Dezvoltarea afacerilor sociale: Noua formă a capitalismului ce răspunde celor mai presante nevoi ale umanității Editura Curtea Veche, 2010 (tradusă în colaborare cu Bogdan Diaconu și Ruxandra Apetrei); Stephen Young, Capitalism moral: O reconciliere a interesului privat cu binele public, Editura Curtea Veche, 2009 (tradusă în colaborare cu Bogdan Diaconu); Jean Jolivet, Translationes studiorum – studii de filosofie medievală arabă și latină, Editura Galaxia Gutenberg, 2006.

Contact – mogamihaela at gmail dot com

Telefon – 00 40 742277003

Mihaela Diaconu Moga

Mihaela Diaconu Moga

Cofondator

Bogdan Diaconu Moga

Bogdan Diaconu Moga

Cofondator

Bogdan a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice București, Facultatea de Filosofie și programul de master de Filosofie teoretică în cadrul Universității București. Este doctor în filosofie (filosofia științei) al Universității București. Începând cu anul 1999, a predat vreme de aproape zece ani etică în afaceri și etică în administrație publică la Academia de Studii Economice, București. În perioada 2010-2014, a colaborat cu Universitatea Babeș-Bolyai și cu mai multe organizații neguvernamentale în diferite proiecte în domeniul economiei sociale.

Bogdan a avut mai multe inițiative pentru profesionalizarea domeniilor eticii în afaceri, responsabilității sociale și sustenabilității: introducerea în Codul Ocupațiilor din România (COR) a ocupațiilor de manager de responsabilitate socială, specialist în economia socială și manager de întreprindere socială; dezvoltarea de standarde ocupaționale pentru cele trei ocupații; cursuri certificate ANC pentru formare în cele trei domenii. A publicat în mai multe reviste, printre care Idei în Dialog și 22, articole în domeniile eticii în afaceri, responsabilității sociale și antreprenoriatului social. În anul 2007, a obținut Premiul Freedom House „Tânărul Jurnalist al Anului”, secțiunea Actualitate internă, iar în 2008, Premiul Național de Poezie „Octavian Goga”, al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, Cluj. Bogdan este Caux Round Table Fellow.

Oferă consultanță pentru realizarea de programe de responsabilitate socială și raportare a performanței de responsabilitate socială sau sustenabilitate (conform metodologiilor Global Reporting Initiative).

Lucrări publicate:

2015 Studiu privind riscurile de excluziune și oportunitățile de incluziune a femeilor pe piața muncii din regiunea nord-vest (Alina Gheorghe și Dana Cârcotă, coord.), în colaborare, editat în cadrul programului „Investește în oameni”, București

2014 Etică și responsabilitate socială în afaceri (note de curs), Editura Didactică și Pedagogică, București

2009 Etica societății instituționalizate: Trei dimensiuni ale responsabilității sociale, Curtea Veche Publishing, București

Traduceri:

John Mackey și Raj Sisodia: Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor, traducere Mihaela și Bogdan Diaconu Moga, D’Imago, Cluj-Napoca, decembrie 2016; disponibilă pe eMAG

Stephen Young, Capitalism moral: O reconciliere a interesului privat cu binele public (Moral Capitalism: Reconciling Private Interest with the Public Good), traducere Bogdan Diaconu și Mihaela Moga, Curtea Veche Publishing House, București, 2009

Muhammad Yunus, Dezvoltarea afacerilor sociale: Noua formă a capitalismului menită să răspundă celor mai presante nevoi ale umanității (Building Social Business: The New Kind of Capitalism that Serves Humanitys Most Pressing Needs), traducere Bogdan Diaconu, Mihaela Moga și Ruxandra Apetrei, Curtea Veche Publishing House, București, 2010.

Crina Aftimescu Deleanu

Cofondator