Capitalism luminat, de J. Mackey & R. Sisodia. Laudatio

Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor, de John Mackey & Raj Sisodia

traducere de Mihaela și Bogdan Diaconu Moga, D’Imago, 2016

linie-despartire-text

?????????????

„O lucrare plină de idei profunde. Cred că va fi una dintre cele mai apreciate cărți de afaceri ale acestui an.”

– Financial Times

 

„Cumpărați-o. Citiți-o. Urmați-o. E un adevărat ghid către lumea de mâine.”

Forbes.com

 

„… un imn dedicat liberei inițiative. Lămuritoare și bogată în analize serioase – o carte potrivită pentru a fi dăruită viitorului antreprenor al familiei.”

– Kirkus Reviews

 

„O perspectivă actuală privitoare la provocările capitalismului și la modul în care acestea pot fi depășite. O carte recomandată oamenilor de afaceri, angajaților, clienților și investitorilor.”

– Library Journal

capit-luminat-interior6

„[această carte] m-a ajutat să înțeleg că, în calitate de profesionist în resurse umane, pentru a reconcilia obiectivele profesionale cu valorile mele personale trebuie să mă concentrez asupra misiunii companiei mele și asupra valorilor acesteia.”

– HR Magazine

 

„Într-un contrast evident cu ceea ce se crede astăzi despre capitalism, Mackey și Sisodia ne demonstrează că firmele sunt cât se poate de capabile să genereze beneficii pentru toate grupurile lor cointeresate, de la clienți, angajați, furnizori și investitori, până la societate și mediu.”

– Business Digest (Franța)

 

Capitalism luminat preia străvechea înțelepciune hindusă conform căreia arta de a conduce este o formă de tutorat, fiind preocupată îndeosebi de corectitudinea acțiunilor oamenilor, nefiind atașată obsesiv de rezultate.”

– The Economic Times

 

„Cartea este un extraordinar ghid de bune practici în tot ceea ce privește conducerea organizațiilor. Este însuflețitoare, angajată în slujba unor idealuri mărețe și oferă un îndrumar necesar pentru crearea și conducerea companiilor luminate.”

– Shiv Nadar, Președinte fondator al HCL Group, în Business World

 capit-luminat-interior5

Capitalism luminat pledează pentru libera inițiativă motivată de scopuri superioare, altele decât profitul.”

– Mint

 

„Categoric, Capitalism luminat conduce detașat în lista cărților mele preferate. Nu e vorba doar de felul în care este scrisă cartea, ci de miza ei.”

– Gilda Chan, Director de vânzări la Vera Bradley

 

„Capitalismul luminat este un sistem ce poate ajuta omenirea să acceadă la niveluri incredibile de prosperitate, pace și fericire. Cartea aceasta identifică pârghiile ce declanșează și pun la lucru energiile pozitive din noi. Nimeni altcineva nu ar fi reușit să facă acest lucru mai bine decât John și Raj.”

– Fred Kofman, autor al volumului Conscious Business

 

„În această minunată replică la pletora de cărți recente ce abordează tema crizei cu care se confruntă capitalismul, Mackey și Sisodia prezintă o viziune convingătoare și inspiratoare a unui capitalism motivat de valori și scopuri superioare. O lectură esențială pentru cei ce au nevoie să se convingă de faptul că modelul tradițional de afaceri este, pur și simplu, depășit.”

– Paul Polman, Director general al companiei Unilever

capit-luminat-interior9

„Cred că firmele au responsabilitatea de a echilibra preocuparea față de profit cu o conștiință socială, însă puțini sunt liderii care știu cum să realizeze acest lucru. În acest sens, John Mackey și Raj Sisodia propun în Capitalism luminat un ghid realist și adecvat lumii de astăzi, necesar companiilor pentru a răspunde nevoilor grupurilor lor cointeresate. Recomand cu căldură tuturor să ia aminte la ceea ce au de spus cei doi autori.”

– Howard Schultz, Director general și Președinte al companiei Starbucks

 

Capitalism luminat ne oferă niște binevenite argumente în sprijinul capitalismului liberei inițiative – corect înțeles, cel mai eficient sistem economic – și o pledoarie pragmatică și în egală măsură inspiratoare adusă acelor companii umaniste, dedicate unor scopuri superioare. Întâmpin cu bucurie și prețuiesc mesajul adus de principiile Capitalismului Luminat!”

– Herb Kelleher, fost Președinte și Director general al companiei Southwest Airlines

 

capit-luminat-interior8„Această carte oferă scenariul unei perspective înnoitoare și mai mult decât necesare asupra capitalismului liberei inițiative. Companiile trebuie motivate de scopuri superioare celui al maximizării profitului, asigurând în mod optim beneficii pentru toate grupurile cointeresate. Numai astfel va izbuti capitalismul să răspundă nevoilor omenirii.”

– Ratan N. Tata, Președinte al companiei Tata Sons

 

„Exprimând cu atâta limpezime și profunzime principiile Capitalismului Luminat, Raj și John m-au ajutat să înțeleg natura energiei ce face posibilă sustenabilitatea propriei noastre companii. Astfel, am devenit mai conștientă de modul în care trebuie să ghidez organizația pentru a o face capabilă să răspundă așteptărilor noilor generații de iubitori ai activităților în aer liber și, în egală măsură, să protejeze mediul.”

-Sally Jewell, Director general al societății cooperative REI

 

capit-luminat-interior6„Acest periplu al trezirii parcurs de John Mackey este o sursă de inspirație nu doar pentru antreprenori, ci pentru toți cei ce cred într-o nouă definiție a succesului…”

– Biz Stone, Cofondator și Director de creație al companiei Twitter

 

„Aceasta este cartea pe care am vrut dintotdeauna să o scriu.”

– Bill George, profesor de management la Harvard Business School, fost director general al companiei Medtronic

 

 

 

linie-despartire-text

Pentru comenzi, scrie la asociatiadimago@gmail.com sau pocketsofexcellence@gmail.com

sau sună la unul dintre numerele de telefon 0264 282 302; 078 773 4227

Citește și

o prezentare detaliată a volumului Capitalism luminat, de J. Mackey & R. Sisodia

Cuprins și lista studiilor de caz oferite de volumul Capitalism luminat, de J. Mackey & R. Sisodia